vrijdag 2 november 2012

Soms.....

Soms vraag ik me af waarom ik de dingen doe die ik doe. Ik wilde heel graag het patroon "Naar Bethlehem" van Septemberspring hebben. Ik vind het 1 van de mooiste patronen voor een kerststal. Zoals jullie al hebben kunnen lezen op mijn blog bij het bericht zoek de verschillen had ik Jozef al gemaakt voor mijn kerststal. Ik vond hem, zeker in vergelijking met mijn "oude"Jozef aan de kleine kant. Het popje heeft een paar weken op mijn bureau gelegen en langzaam begon ik te wennen aan zijn formaat. Dus ik ben toch maar begonnen aan Maria. Mijn handen doen nog wel pijn en mijn middelvinger is nog steeds niet zoals het hoort, maar ik wil zo graag mijn kerststal klaar hebben voordat het kerst is.

Telkens gaat er iets fout. Het lijfje en het hoofd voor Maria waren zo klaar. Nee Bonte koe heeft niets gepikt deze keer. Ik had 1 schoentje , met veel pijn en moeite klaar. Zo waar was ik een keer helemaal tevreden. Dat gebeurt niet zo vaak. Toen ik schoentje nummer 2 ook klaar had wilde ik ze aan de voeten van Maria schuiven. Weg schoen! Zoeken leverde niets op. Van sagerijn heb ik het hele popje aan de kant geschoven. De volgende dag kwam ik in mijn hobbykamer en wat lag daar op de grond? Jawel schoen nummer 1. Snel zette ik de schoentjes vast. Inmiddels was het de hoogste tijd om naar mijn werk te gaan. Ik had alles op mijn bureau laten liggen. Toen ik thuis kwam had een van de poezebeesten gespuugd...... je raadt het al....over Maria heen. Dus ik kon weer opnieuw beginnen. grrrrrrrrrrrrrr.

Het popje Maria is inmiddels ook klaar en nu was ik begonnen aan het hoofd van het kindeke Jezus. Het is maar een heel klein hoofdje en dus erg lastig om te maken. Terwijl ik het hoofdje aan het maken ben drink ik ook heerlijk even mijn bakje koffie. Als ik het hoofdje net klaar heb valt er precies midden in het gezicht van kindeke Jezus een druppel koffie. NEEEEEEE, kan ik weer opnieuw beginnen.

Waarom ben ik er sowieso aan begonnen ? Eigenlijk voldeden de oude poppen nog prima!!! Zeker nu ik al zoveel gedoe gehad heb , heb ik spijt dat ik eraan begonnen ben. Maar er is geen weg meer terug. Je zult zeggen....zet je oude poppen neer, maar dat kan niet. Ik heb het vilt van de oude poppen gebruikt voor de nieuwe. Dit heb ik gedaan omdat het bij het maken van de vorige poppen zolang geduurd heeft voor dat ik tevreden wat over de kleur van de kleding. Dus mijn halve kerststal is al gesloopt. Ik moet nu wel verder. En er liggen nog heel wat popjes en dieren op me te wachten. Na het kindeke maak ik de ezel. Dan liggen er nog 3 herders, schapen en een engel op me te wachten. Om een idee te krijgen kun je kijken op de site van Septemberspring.
En daarna moeten de Drie koningen en drie dromedarissen nog "even" gemaakt worden.
En sinds kort zijn er ook nog aanvullingen bijgekomen. Het liefst zou ik de stal  en de kerststal dieren ook nog maken. Jammer genoeg heb ik hiervan nog geen patroon, anders was ik vast ook al aan de kerststal begonnen.

Gaan jullie duimen dat het nu een beetje vlekkeloos gaat verlopen?

Liefs Anita

3 opmerkingen:

 1. Hoi Anita,

  Wat een leuk blog heb je! Jammer dat ik zo niet meer weet wie je was in Ede...
  Mocht je grote poppen gaan maken, dan mag je altijd bij me langs komen zodat ik je kan laten zien hoe je zonder al teveel kracht en heel eenvoudig een stevig groot hoofd maakt...
  Sterkte met je hand!

  Groetjes
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Nancy.

  Ik was, net als jij, er samen met mijn man. Wij hadden het in Ede erover dat de vrachtwagen verzameling van mijn man verhuist was naar de gang en ik boven zat met mijn jaartafelpoppen.Jij vertelde dat je ook jaartafelpopjes had gemaakt, maar nu meer grote poppen maakte. Weet je het alweer?

  Ik moest even voelen hoe stevig jij het hoofdje gemaakt had van de poppen. Maar dat zullen wel meer mensen gedaan hebben. Het maakt ook niet uit, ik vond het erg leuk om de markt te bezoeken. Ga jij vaker naar markten in vrije scholen? En zoja kun jij mij dan de data doorgeven en de plaatsen? Ik wil nog wel eens wat vaker gaan kijken. Wat lief dat je me wilt helpen met het maken van een stevig hoofd.Ik heb ooit al eens twee kabouters gemaakt met een groot hoofd, en weet nu dat ik ze nog steviger moet vullen.Bedankt voor je hulp aanbod, mocht ik het nodig hebben dan hoor je het.

  Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anita,

  Ik weet het weer!! Die vrachtwagens ;) Haha!!!

  Ik ga inderdaad vaker naar markten, maar meestal aan de onderkant van Nederland en Belgie. De komende weken zijn ze in Brasschaat, Turnhout, Eindhoven, Eindhoven en Gent. Op mijn site staan altijd de data, daar kun je af en toe kijken. Nu was ik toevallig in Ede omdat ik daar een vriendin op school heb rondlopen.
  Ik weet dat Schaapje Schaapje ook veel markten in de bovenste regionen van het land doet. Op hun site staan die data.

  Met hoofden vullen vind ik het vaak een probleem dat je er zoveel kracht voor nodig hebt. Mijn handen zitten mij soms ook dwars net als bij jou, vandaar dat ik een redelijk kracht-arme manier heb: je rolt eerst een bol met lontwol en dan is je hoofd vanzelf hard. Het vergt wat oefening, maar als je het eenmaal in de vingers hebt, is het heel eenvoudig.
  Als je hulp wilt, moet je me maar gewoon mailen!

  Warme groet
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen