dinsdag 30 april 2013

Koninginnedag en paardenbloemen

 Ik heb de afgelopen dagen niet stil gezeten. Gister kreeg ik een mailtje van atelier Septemberspring waarin stond dat ik een gratis patroontje kon downloaden van een "kroon lichtje".  Ik was benieuwd of het een leuk patroon was en ben gaan kijken. Ja dus. Ik was meteen helemaal weg van het lichtje. Ik ben er meteen aan begonnen. Toen er tijdens het knippen  ook een soort kroontje overbleef heb ik maar besloten om die ook te maken. En zie hier...2 kroontjes. Het is het eerste wat ik gemaakt heb. Ik wil ook ooit nog wat popjes en dingen maken voor op de tafel rond koningsdag en als oranje moet voetballen. Maar dat komt wel.
Ook heb ik de afgelopen weken tussen door twee paardenbloemkindjes gemaakt. Het is een makkelijk maar leuk patroontje van atelier "Wollepop". Deze kan ik maken zonder dat ik er echt bij na hoef te denken en dat is in deze tijd heerlijk. De bloemen van het rechterpopje had ik al eens gemaakt bij een popje wat een lijf had  dat gevuld was met rijst. De meeste oude popjes heb ik inmiddels vervangen.

Boven op de kist, het meest linkse popje is nog gemaakt met een lijfje gevuld met rijst, maar deze mag voorlopig nog staan. Nu zul je je afvragen waarom dit popje er nog staat. Dat komt doordat zij zulke grappige haren heeft. De haren zijn gemaakt van haakkatoen en wol in verschillende kleuren groen en geel.

Onder deze popjes zie je een Prunus boom. Een van mijn favoriete bomen. Voor deze prunus boom liggen een aantal plakken pruimenboom takken. Dit jaar heb ik mijn pruimenboom gesnoeid en er een aantal takken uitgezaagd. Daarvan heb ik deze plakken gezaagd. Misschien maak ik er nog weer popjes op.

Achter de Prunus zie je tekeningen uit het boek: "van winterkrans tot zomerdans" het boek is getekend door Lidwien van Geffen en is een erg mooi boek. Je ziet het wel, ik zit niet stil, al gaat het niet zo snel als dat ik graag zou willen.

Waar ben jij mee bezig? Ben je nog aan het fröbelen? Wat je ook doet, probeer ervan te genieten.
Liefs Anita


Geen opmerkingen:

Een reactie posten