woensdag 22 mei 2013

Land art

Dit zijn dus de afbeeldingen waarover ik het had in mijn vorige blog. Peuters zien wel in een oogopslag dat het een vis is, maar als ik dan vraag waarvan de vis gemaakt is zien zij niet dat het steentjes zijn.
En als ik een houten wasknijper laat zien beseffen ze niet dat de wasknijper op de foto op een grote berg met zand staat. De peuters zien niet dat de strook en cirkels gemaakt zijn van gekleurde (herfst) bladeren of steentjes. Pas als ik het begin na te leggen snappen ze het en zie je de verbazing in hun gezichtjes. Heerlijk. Kan jij ook zo genieten van de kleuren en vormen die onze natuur ons bied? Ik hoop het want dan heb je een rijk(er) leven.
Liefs Anita

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's, heb je ze zelf gemaakt? net als jij ben ik peuterleidster en geniet van de verbazende reacties van de kinderen als het anders lijkt te zijn, dan zij in eerste instantie denken te zien. Leuk om wat mee uit te proberen.

  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Yvonne. Nee ik heb deze foto`s niet zelf gemaakt. Door de methode waarmee wij werken (Piramide van CITO) werd ik hierop attent gemaakt. Het hoort bij het thema kunst. Peuters blijven zich verbazen over dingen die voor ons zo vanzelfsprekend zijn. Vandaar dat ik er zo van geniet. Ze houden me jong.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hè, die heb ik dan over het hoofd gezien. Volgend schooljaar staat ook bij ons kunst weer in de themalijst, dus ik ga ze zeker gebruiken.(Ook wij werken met Piramide.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je even kijkt op pagina 63. Bij activiteit 3 kun je, als ik me niet vergis, deze afbeeldingen gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb het inmiddels gevonden, bedankt voor de tip, ga er zeker wat mee doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan. Mocht jij leuke tips hebben dan hoor ik het ook graag.

   Verwijderen