dinsdag 15 oktober 2013

Herfsttafel 2013

Zij het met frisse tegenzin moet ook ik toch echt aan de herfst geloven. Nu kost me dat met dit regenachtige weer niet zoveel moeite maar het is niet echt mijn seizoen, zullen we maar zeggen. Ik heb daarom mijn herfsttafel er maar weer eens neergezet.

Als je hem vergelijkt met de allereerste tafels is er veel veranderd. Eerst had ik de linker staan en een paar dagen later veranderde die naar de rechter. Met veel bladeren en de laatste rozen uit de tuin. Ik had nog niet echt een hoekje waar ik het neer wilde zetten en had een tafeltje leeggeruimd.

Na een paar dagen verruilde ik de bladeren voor kastanjes en eikels en kwamen doeken in de herfstkleuren voor de dag. De kabouters hebben vanaf de eerste herfsttafel erop gestaan.

 Mooi zijn ze niet want hun lijf is gemaakt van een katoenen koker gevuld met rijst. Maar ik wist niet beter en had niet in de gaten dat er ook patronen van bestonden. Na een tijdje kwam ik er achter dat er zoiets als tricot bestond en heb de katoenen hoofdjes vervangen voor tricot. Echt mooi zijn de kabouters nog steeds niet, maar ieder jaar moeten ze toch maar weer op de tafel. Toen kocht ik mijn eerste patroontje. Het waren zulke kleine kaboutertjes dat ik daar niet blij van werd. Ik maakte ze toch maar en nu zitten ze op een krans. De krans in omwikkeld met merino wol.
 Ook maakte ik een Lindelicht lampje. Eerst de oranje hoed met eikeltjes en later ook nog de vliegenzwam. Ik heb maar 1 kapje maar vind ze zo mooi dat ze beide op mijn tafel staan. Ook de mompelmannetjes mogen niet ontbreken op de tafel. Ik  heb voor veel tafels al mompelmannetjes gemaakt. Maar voor de herfsttafel wel veel. Komt natuurlijk ook omdat je dan de meeste eikels vind. Misschien dat ik ooit de eikels nog eens vervang voor kegelpopjes. Maar het heeft wel iets.


De herfstboom met zijn vallende blaadjes en de huiskabouter met zijn mooie krullende baardje zitten en staan ook weer op de tafel. Net als "rond de klok". Ieder jaar maak ik er wel wat bij. Alleen dit jaar is er niet veel van gekomen. Maar....wie weet wat er ooit nog eens gaat gebeuren.


Als laatste heb ik het herfstfeetje erbij gemaakt. Ook wil ik graag boven alle andere tafels een feetje maken in de kleur van de tafel. Dat is wat ik nog steeds het leukste vind...alles van 1 kleur of 1 bloem. Zoals de rozen tafel en de zonnebloem. Zo`n herfst tafel is mooi qua kleur maar doet al snel een beetje rommelig aan.Nu is de herfst ook niet netjes en opgeruimd. Het weer is grillig...dan lekker zonnetje dan weer fikse buien. Dus dat rommelige vind ik bij de herfst nog wel mooi. Soms denk , ik maak alles in de pompoenen stijl maar dat zou betekenen dat de vliegenzwam niet meer op de tafel zou passen. En juist die paddenstoelen horen voor mij bij de herfst. Voorlopig moeten ze maar naast en door elkaar op mijn kast staan.

Wat hoort volgens jou echt bij de herfst? Vind je herfst een mooi jaargetijden? En zo ja of zo niet...waarom?

Met welk seizoen heb je het meeste op? En waarom dan? Je hoort het wel, ik zou je vele vragen kunnen en willen stellen. Wil jij ze beantwoorden ...leuk moet je doen!!!!

Liefs Anit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten