dinsdag 2 januari 2018

Terugblik op 2017

En daar zit ik dan beneden  thuis alleen op de bank en denk ik aan 2017 .Wat is er weer veel gebeurt.
* Prachtige momenten zoals de aankondiging van het huwelijk van twee heerlijke zonen en hun lieve mooie meiden . De vraag van die zelfde meiden of ik meeging  om een trouwjurk uit te zoeken was zeker een hoogtepunt in 2017. Wat zagen zij er schitterend uit in zo'n mooie trouwjurk. En wat ben ik trots op mijn 3 mooie mannen en hun meiden op de manier hoe zij het gedaan hebben in 2017
* Moeilijke momenten waren er zeker ook in 2017. Het verlies van mijn lieve moedertje die maar 73 jaar mocht worden was een van de moeilijkste momenten. En vooral het lijden wat er aan vooraf ging was vreselijk om te moeten meemaken. Maar ook de broerte die mijn pap na haar overlijden kreeg te verwerken was en is nog moeilijk. Maar wat ben ik trots op de manier waarop hij toch doorgaat na het verlies van mam, zijn vrouw waarmee hij in mei 50 jaar getrouwd was. En 55 jaar een hecht koppel vormde. Maar ook een moeilijk moment was het breken van mijn lief zijn tibiaplateau en de maanden revalidatie en thuis zitten. Samen 24 uur bij elkaar en dat 4 maanden lang terwijl ik ook bij mijn moeder wilde zijn was een pittige tijd. Maar we hebben het samen gered en zijn er sterker uitgekomen.
* Leer momenten.
Leermomenten waren er in 2017 vele.
Door mijn burn- out heb ik geleerd en me verwonderd over wie er werkelijk voor je zijn als het slecht met je gaat. Dat ik een liefdevol gezin heb die √°ltijd voor mijn klaar staan was geweldig om weer te ervaren.
Ik heb ook geleerd dat ik sterk ben maar er ook grenzen zijn aan mijn kunnen en energie.
Ook heb ik iets geleerd van een collega. Tijdens een van onze gesprekken zei ze :" je kunt iemand blij maken maar niet gelukkig. Dit is een heel groot leermoment geweest in 2017 die ik zeker mee zal nemen naar 2018
Kortom  Een jaar leven voorbij gevlogen. Een jaar leven ervaren ,liefgehad, verdriet gehad verwondering ervaren,  en geleerd om los te laten en juist vast te houden  En dat dankzij alle lieve mensen om mij heen, mensen van vroeger, mensen van nu , mensen die mij gesteund hebben  , mensen die mij lessen hebben geleerd,  mensen  die in mijn hart zijn, luisterend oor hadden, en er onvoorwaardelijk waren voor mij . Dank jullie allemaal .
Ik wens iedereen een mooie terugblik en vooruit blik.
Liefs ,
Anita

2 opmerkingen: