zaterdag 16 maart 2013

Gezonde traktaties

 
De speelzaal waar ik werk heeft een aantal jaren meegedaan met een project genaamd B-fit. Wij als leidsters hebben een aantal workshops gevolgd hoe we kinderen, en dan met name peuters, kunnen laten bewegen en zo gezond mogelijke traktatie`s kunnen laten uitdelen met hun verjaardag. Op de site van de organisatie waarbij ik werk kwam ik deze foto`s tegen en die wilde ik graag delen met jullie. Mooi he?
Mooie en gezonde traktatie`s. Jammer dat ouders er toch liever voor kiezen om kleine zakjes chips te trakteren. Er zijn zulke leukere en gezondere dingen te bedenken.Heb jij een idee hoe wij ouders kunnen motiveren om
zoiets te maken voor hun peuter?

We hebben al een workshop gehouden, uitleg gegeven, voorbeelden laten zien. En nog kiezen ouders er liever voor om snoep of  chips te laten trakteren. Misschien heb jij de gouden tip? Ik hoor het graag.

Liefs Anita.

9 opmerkingen:

 1. Bij mijn dochter's PSZ mogen ze alleen fruit eten. Omdat dat de regel is, geven ouders alleen maar fruit uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mijn zoon trakteren ze alleen maar snoep, cupcakes en chips, wat ik mijn zoontje bijna nooit mag geven omdat hij allegisch voor veel dingen is Dit zijn werkelijk leuke ideeen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste,

  de fruitrupsjes met druiven en aardbeien.
  Hoe maak je deze oogjes?

  Met vriendelijke groeten,

  Boogers Yenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij vonden de druiven met aardbei ook een erg leuk idee.
  Ook wij vroegen ons af hoe wij de oogjes kunnen maken zoals op de foto.

  Ik hoor graag van u

  Met vriendelijke groeten,
  Eveliene

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de rupsjes ook geweldig en wil deze volgende week trakteren op de psz als mijn dochtertje 3 jaar wordt maar ook ik vraag me af hoe je de oogjes maakt?? Ik hoop dat u me nog op tijd een antwoord kunt geven anders zal ik op zoek moeten naar een andere traktatie en ik vind deze juist zo leuk! :-)

  Groetjes Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil deze ook graag gebruiken (wil ze mijn zoontje a.s. woensdag laten trakteren) De iris maak je volgens mij van rozijntjes, maar het witte deel...?
   Ik hoop dat iemand het wel weet :-)
   Even verder gegoogled en bij andere voorbeelden gebruiken ze monchou of glazuurstift.

   Verwijderen
  2. En het kan ook met kwark :-)

   Verwijderen
 6. voor de oogjes ga ik van die cup cake chocolade stiften gebruiken
  staan bij de bakspullen in de supermarkt. in zo'n doosje zit puur, melk & wit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toevallig heb ik deze rupsjes zelf gemaakt (ontzettend bedankt voor jullie complimenten, maakt me helemaal blij). Ik heb het gedaan met witte en bruine chocolade. Au bain marie smelten, toetertje maken van bakpapier en aardbei (die je een beetje droog gedept hebt) aanstippen. Eerst de witte chocolade laten afkoelen, anders smeert het door. Het ging makkelijker dan ik had verwacht eigenlijk. Succes! Op de psz van mijn dochter toendertijd vonden waren de kinderen ook erg enthousiast erover.

  BeantwoordenVerwijderen