zaterdag 16 maart 2013

Kunstwerken

Wanneer heet iets nu KUNST? Een schilderij en een beeldhouwwerk noemt men KUNST. Maar hoe noemt men een haas van sneeuw tegen een boom aan geplakt? Ik vind dit al een hele kunst. Je moet er maar op komen om het te maken. En een leeuw gemaakt van een watermeloen? Wat mijn betreft is ook dat zeker kunst. Ik doe het iemand niet na.
 
En deze schitterende handen? Valt dit ook onder de noemer "Kunst". Binnenkort zal ik nog eens wat peuter werkstukjes van en met handen fotograferen en op mijn blog laten zien. Ik heb iets met handen. Afgelopen december hebben we van een witte en een zwarte hand een Sinterklaas en een Zwarte piet gemaakt. Zodra ik kan zal ik daarvan jullie foto`s laten zien.
En hoe kunstig is de tekening van deze kikker en het paard? Zie je dat het ook een paard is? Als je je hoofd naar je rechter schouder buigt zie je een paard, toch? Ik vind het KUNST. En ik zou willen dat ik zo goed kom tekenen. Maar helaas.

En wat dacht je van de foto/ tekening van de 2 ezels? Heet dit kunst? Het is alleen al een hele kunst om de ezels beide in de juiste richting te laten kijken. Laat staan er een tekening bij te maken die ook nog in de juiste verhoudingen zijn. Ik vind het KUNST. En jij?

En dan de blaadjes die zo mooi op kleur in een cirkel liggen, is dat kunst?  De hele cirkel van het groeien van een blaadje tot het verrotten tot humus is al een kunst. De natuur is op zich al kunst. Maar toch noemt men dat geen KUNST. Wat zijn nu werkelijk criteria`s voor KUNST?

Volgens de Dikke van Dale is de betekenis van het woord  ' kunst '

* kunst (de; v; meervoud: kunsten)

*1 verkregen vaardigheid in het een of ander: de kunst van het koken

* 2 het vermogen om schoonheid te scheppen en esthetisch genot op te wekken

* 3 kunstwerken

* 4 vaardigheid, handigheid: dat is geen kunst is eenvoudig; een koud kunstje iets gemakkelijks

* 5 Rare streek; frats

Hoe dan ook. Ik vind alle voorgaande afbeeldingen "KUNST". En wat vind jij kunst?
Geniet er vooral van!!

Liefs Anita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten