zaterdag 22 juni 2013

Vervolg kitten

Dinsdag 28 mei heb ik jullie een foto laten zien van een nestje van 4 kitten die in een broedblok. Deze kitten zijn 23 mei geboren. Toen ik 4 juni keek miste ik 1 kitten. Waarschijnlijk is die dood gegaan of moeder heeft hem op een andere plek gebracht. Om te voorkomen dat we de andere kitten ook kwijt zouden raken heb ik de 3 overgebleven kitten meegenomen.
Dat betekent elke nacht mijn bed uit en over dag ook nog een keer of 6 een flesje geven.

De dag erop (5juni) ben ik de tuin van de buurman in gegaan op zoek naar het nestje van de andere schuwe poes. Eerst kon ik niet vinden maar de buurman vroeg welke kat ik zocht en toen zei hij dat hij die lapjes poes telkens onder een hele grote conifeer zag gaan. En inderdaad na een tijdje hoorde ik de poes vreselijk blazen. Toen zij uiteindelijk toch van angst weg liep bleken er 4 kitten onder te liggen.

Ik heb  ook die 4 kitten maar meegenomen en breng ook die nu met de fles groot. Of ik nu voor 3 of voor 7 kitten mijn bed uit moet dat maakt niet zoveel verschil. Ik moet zeggen dat ik ze nog nooit zo klein meegenomen heb. Maar ik durfde ook niet te risico te nemen dat moeder ze ergens heen brengt en ik ze niet meer kan vinden. Door de jaren heen is het aantal zwerfkatten niet groter geworden en dat ik toch wel erg fijn.

Inmiddels heb ik voor 4 kitten alweer een nieuw tehuis gevonden. De zwarte kater ( foto links boven) gaat samen met een streepjes poes naar een jongen die bij mij in het elftal gevoetbald heeft.
De cyperse poes gaat met de rode kater naar een ex collega in Ermelo.Ik heb dan nog een gestreepte kater, een lapjes poes en een zwart met witte over. De zwart witte kater ( hieronder) eet al bijna helemaal zelf. De andere hebben nog echt een flesje nodig en hebben vandaag voor het eerst wat zacht voer in hun bekkie gestopt gekregen. Echt lekker vonden ze het niet. Maar binnen een week beginnen ook zij aan het zacht voer.

Zoals je ziet heb ik een klein flesje. Met z`n zevenen drinken ze ongeveer een limonade glas per 24 uur leeg. Dat is inderdaad niet zoveel, maar wel verdeeld over ongeveer 7 voedingen. Wat ik ze te drinken geef? Vorig jaar heb ik Nutrilon soja gegeven. Men zegt dat de kitten daarvan niet aan de diarree zouden raken. Helaas bleek dit niet zo te zijn. Alles ( zelfs het behang) zat er onder. Dit jaar heb ik ze de gewone Nutrilon baby melk gegeven en dat ging, ondanks dat ze veel jonger waren, een stuk beter. Iets aan de diarree zijn ze de eerste dagen altijd, maar niet zo erg als met die soja melk.  Het eerste jaar had ik een kattenbak met katten grit. Dat ging tussen de kussentjes van hun pootjes zitten. Het jaar erop had ik kranten in de bak, maar dat nam geen vocht en ontlasting op zodat ze er helemaal onder zaten. Nu gebruik ik geperste korrels en dit bevalt veel beter.Zo leer je elke keer weer bij.

Van sommige nieuwe eigenaren hoor ik nog wel eens hoe het gaat. De meeste zeggen dat ze erg lief en aanhankelijk zijn, een enkeling heeft het over een kleine ondeugd. Gelukkig zijn de nieuwe eigenaren tot nu toe altijd blij met hun poezenbeest.

En heb jij een huisdier? Ben je soms opzoek naar een kitten? Laat het me dan weten. Ik heb er nog 3 die een goed tehuis zoeken.

Liefs Anita

2 opmerkingen:

  1. Hé, jij maakt mooie dingetjes en fijn dat jij je inzet voor die diertjes.
    Gr, M-J.

    BeantwoordenVerwijderen