dinsdag 4 februari 2014

Van Jelte naar Olle

Jaren geleden maakte ik Olle na door in het boek te kijken hoe hij eruit zag. Ik had nog geen idee dat er patronen bestonden. Het hoofd van Olle war een rekbaar stofje dat ik nog had liggen. Eigenlijk zag het ventje er niet uit. Maar daar kwam ik later pas achter. Ik had bedacht dat ik hem een tricot hoofdje wilde geven en toen ik zijn jas uit deed bleek dat het hoofd helemaal niet vast zat aan een pijpenrager lijf maar een beetje aan zijn kleding hing.

Een paar weken geleden was ik al begonnen met het patroon " Jelte leert schaatsen" van atelier Anke. Ik vond de kleuren niet zo mooi en zo belande dit popje is de ik-maak-het-ooit-wel-eens-af bak. Toen ik nog eens in het boek van Olle keek zag ik dat zijn kleding helemaal niet zo blauw was als dat ik dacht. En zo gebeurde het dat ik Jelte zijn zwarte broek uittrok en hem een grijze broek aangaf. En zo veranderde het ventje van Jelte naar Olle.Ik moet Olle alleen nog even skischoenen geven, maar dat komt nog wel. Koning winter is nog een popje gemaakt op mijn eigen manier. Het lijf is een katoenen koker gevuld met rijst. Misschien dat ik ooit nog wel eens een nieuwe maak maar voorlopig vind ik hem wel oké.

De volgende foto is van mijn huiskabouters. Ze zitten al een hele tijd in een lantaarn. Maar sinds deze week hebben zijn een lichtje gekregen. Een tijdje hebben ze zonder lichtje op de kast en later op de vensterbank gestaan maar nu staan zijn gezellig in een ooit zo donker hoekje.

Onder Kerelke en Wiefke staat het zelfgemaakte Maria grotje met twee kaarsen er naast. Ook dit grotje is verlicht. Zo is een te donker hoekje erg gezellig geworden.

Heb jij ook van die hoekjes waar je niet goed raad mee weet? Hoe los jij dit op? Ben je ook creatief nog actief?

Vergeet vooral niet te genieten, als is het maar van kleine dingen.

Liefs Anita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten