zondag 8 juni 2014

Weinig slaap en kittens

De afgelopen weken heb ik weinig nachtrust gehad. De eerste week van mei moest ik om de 2 uur mijn bed uit voor de kittens. Telkens probeerde ik er wat langere tijd tussen te laten zitten. Uiteindelijk ging ik de afgelopen week er alleen nog maar uit om 3 uur s `nachts. Sinds twee dagen is het nacht voeden voorbij. De kittens eten zelf en kunnen nu wel wachten tot half 7 s` morgens.

De twee Cyperse kittens hebben samen een nieuw tehuis gevonden. De nieuwe eigenaar heeft namen voor ze bedacht.  De klein heet Dr Jekyll  en de grote heet Mr Hyde.
Alleen voor onze zwart-witte man moet nog een goed tehuis worden gevonden. Hij eet al een tijdje zelf en is zindelijk. Hij is degene die altijd met kater Karel aan het spelen is. Alleen snapt Karel nog niet dat hij klein is. Karel denkt dat hij er net zo mee kan spelen als met de volwassen katten.

Karel en Lady eten eigenlijk altijd als eerste. Toen Karel er nog niet was at Lady als eerste. Karel begreep het niet helemaal en stopte zijn hoofd in de voerbak terwijl Lady aan het eten was. Lady beet hem in het begin in zijn oor. Alsof ze wilde zeggen: "He vriend ik ben de baas en eet als eerste".

Maar omdat onze Karel niet heel slim is begreep hij dit niet en at gewoon verder. Na een aantal weken gaf Lady het op en vanaf dat moment eten ze samen. Maar nu hebben we onze kittens los lopen en de kleinste van het stel gaat gewoon helemaal in de brokken bak zitten. Zowel Lady als Karel hebben even toe gekeken. Lady liep naar de andere bak en Karel....die stopt gewoon zijn hoofd erin en eet!!!
De meeste kittens gaan van de melk over op zacht voet en daarna op brokken.  Onze kleine man doet het net even anders. Hij wilde maar niet over op het vaste eten. Als ik hem wat zacht voer in zijn bekje stopte spuugde hij het zo weer uit.  Zijn beide broers aten al een week zelf en hij nog niet. Ik maakte me best een beetje zorgen. Zijn broers groeide veel beter en waren inmiddels 150 gram zwaarder als hij. Dat is op een kitten van 400 gram best wel heel veel. Tot het moment dat hij een brokkenbak ontdekte van de grote katten. Hij klom erin en begon te kauwen. Ik bleef er bij staan om te kijken of het goed zou gaan. Dat was niet onverstandig. Toen hij het brokje doorslikte maakt hij wel een heel vreemd geluid. Ik bedacht me niets en gaf hem een klopje op zijn schouders. En daar kwam het brokje zijn bekje weer uit. Ik heb hem opgepakt en heb de brokken geweekt in warm water. Daar was meneer niet blij mee. Maar het kleine ding gaf niet op. Hij ging weer terug naar de brokkenbak en at zo verder. Inmiddels eet hij een paar dagen zelf, maar wel alleen brokken. Hierdoor moet hij nog steeds een flesje bij. Zijn grote broers hebben eigenlijk weinig behoefte meer aan de fles. Zo`n twee maal per dag nemen zijn nog een paar slokken en zijn dan weer volop aan het spelen. Hopelijk gaat het kleine ding snel zelf eten maar vooral drinken. Dan kunnen de twee Cyperse naar een hun nieuwe baasjes en kunnen we opzoek naar een tehuis voor onze zwart witte vriend.

Mocht jij nog op zoek zijn naar een klein zwart wit katertje laat het me dan weten.

Liefs Anita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten