zondag 11 mei 2014

Kleine kittens

Helaas is het ons nog steeds niet gelukt om de zwerf poes te vangen. We hebben een tijd lang een vangkooi gehad maar telkens zat daar de verkeerde zwerf kat in.
De dame waarvan deze kittens zijn is de enige zwerf poes die nog niet geholpen is en dus nu een nest heeft met 3 jongen.

Rond 29 april is er een nestje geboren bij de zwerf poes. Ik vond ze 5 mei in een leeg broedblok. Om te voorkomen dat ook deze wild en zwerf katten worden heb ik ze weer mee naar huis genomen en geef ze de fles. 

Tot  zeer groot genoegen van "zus" Minoes. Aan moeder liefde voor deze kittens geen gebrek. Wij moeten af en toe Minoes uit de bench halen en de bench dicht doen anders dan laat Minoes zichzelf verhongeren. Als zij eenmaal door heeft dat ze er echt niet bij kan gaat ze snel eten drinken en op de kattenbak. Daarna gaat ze boven op de bench liggen wachten tot een van ons haar weer er in laat.
De oogjes zijn op deze foto`s nog gesloten. Inmiddels hebben ze alle drie de oogjes open. 8 mei deed de zwarte zijn oogjes open. 9 mei de cypers met het minste wit aan zijn koppie. En vandaag, op Moederdag deed de laatste met veel wit aan zijn koppie ook eindelijk de oogjes open.

De kitten met het meeste wit is een echte levensgenieter. Zodra hij zijn buikje rond heeft gedronken spint hij. Als je hem aait dan draait hij rondjes en gaat op zijn rug liggen wassen. Zo`n grappig gezicht. Zo`n klein ding met de oogjes nog dicht die zich als een grote kat aan het wassen is. Ook probeert deze al te spelen met de andere twee. Ja echt spelen doet hij al. Hij slaat met zijn pootje op gevoel naar de andere en bijt ze ook.

De zwarte schreeuwt om het hardst. Als ze wakker worden dan hoor je hem overal boven uit. Minoes wordt dan heel onrustig en probeert hem dan met haar bekje op te pakken. Dit kan ze nog niet. Ze begint heel voorzichtig overal te bijten en als je niet ingrijpt dat pakt ze hem aan zijn koppie op in plaats van in het nekvel. Best wel logisch...Minoes is zelf al wel een volwassen maar hele kleine kat. En om een één of andere reden wordt ze ook maar niet groot en dikker. Ze heeft altijd voldoende te eten en te drinken gehad. Haar broer ( Bonte koe) en zus ( Silver) zijn wel gewone normaal formaat katten. Ik neem aan dat ze ook niet groter gaat worden dan dat ze nu is. Ze is tenslotte al 3 jaar oud.

Nu ga ik weer opzoek naar een goed tehuis. Het duurt nog wel een paar weekjes, maar dat geeft niet. 

En waarmee ben jij bezig? Ben je ook zo maf dat je je nachtrust opgeeft voor dieren? Ach voor we het weten eten en drinken ze alweer helemaal zelf en hebben ze mij s nachts niet meer nodig.

Liefs Anita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten