zondag 7 december 2014

Liza

  De laatste keer lekker veel verse groente en fruit uit de bal peuteren. Ja helaas is het in de dieren wereld zo dat brokken alle voedingsstoffen bezitten en dat fruit en groente bijgegeven worden voor de lekker.

Onvoorstelbaar, maar ik heb in de natuur nog nooit een apenbrokkenboom gevonden. Wel groente, fruit, zaden en noten. Ik heb de brokken geproefd. Ze zijn hard en ronduit vies. Ik heb stagiaires altijd geleerd dat eten wat ik niet wil eten dat mijn beestjes dat ook niet hoeven te eten. En ik weet echt wel dat er apen zijn die graag een appel hebben met een rot plekje. Waarom? Dan kunnen ze makkelijker bij de pitten. Want apen eten graag appelpitjes. Kijk  en ik ben niet echt verzot op tomaten. Die krijgen ze wel gewoon te eten. Ik bedoel meer dat als eten niet meer vers is.
Hoe haal je het in je hoofd om midden in de nacht schoon te gaan maken? Ik ben nog ontzettend moe en jij komt om 5.00 je verwacht dat ik in de kou en donker naar buiten ga? Nou echt niet.

Dit is wat Liza gedacht moet hebben toen ik dinsdag 2 december haar verblijf voor de laatste keer kwam schoonmaken. Ik hoor je denken....waarom zo vroeg? Dat zal ik je uitleggen. Liza is dinsdag na bijna 20 jaar verhuisd naar een ander opvangcentrum. Omdat zij waarschijnlijk verdoofd zou moeten worden moest ze nuchter zijn. Dat betekende dat ik of de vorige avond laat had moeten schoonmaken of dezelfde ochtend heel vroeg. Ik heb er voor gekozen om ze niet de hele nacht zonder eten in hun verblijven te laten zitten. Dus dan maar heel vroeg.

Nadat ik ze schoongemaakt had heb ik de lampen maar weer uitgedaan. Zo konden de oude lieverds nog even slapen.

Gelukkig hebben we Liza zonder al te veel moeite in haar vervoerskooi kunnen krijgen. Nu hopen dat ze het in het andere opvangcentrum net zo naar haar zin zal krijgen als dat hij het al die jaren bij ons gehad heeft. Maar dat betwijfel ik. Bij ons was er erg veel persoonlijke aandacht en dat is iets wat in het andere opvangcentrum vele malen minder is. Maar helaas hadden wij geen keuze.

Liefs AnitaGeen opmerkingen:

Een reactie posten