zaterdag 3 januari 2015

Sint Jan in Den bosch

We zijn na de kerstdagen vertrokken naar een hotel in Helmond. Meestal gaan we dan de buurt af om Maria kapellen te zoeken ( Mariakapelletjes )maar omdat er een dik pak sneeuw viel terwijl wij onderweg waren hebben we dat deze keer maar niet gedaan.

Op de snel weg konden we hooguit 50 km per uur rijden. Onderweg kwamen we verschillende auto`s tegen die de verkeerde kant op stonden. Toen wij de snelweg verlieten stond er een vracht wagen op de oprit. Met de neus in de ene berme en met de achterwielen in de andere berg. Gelukkig hoefde wij daar de snelweg niet op. Dit was voor ons de reden om niet heel te veel de weg op te gaan.

Wel zijn we naar de Sint Jan in Den Bosch geweest. Daar was een kerststal opgezet.
 De kerk op zich vond ik niet zo bijzonder, maar de kerststal met alle opgezette dieren is toch wel een hele happining. Ik heb weinig foto`s gemaakt maar deze zijn toch wel erg mooi geworden.

Aan de menselijke figuren kun je zien dat het niet echt is, maar de dieren waren enorm mooi geprepareerd. Eerlijk gezegd houd ik niet van opgezeten dieren, maar nu had het wel wat. Vooral de geit die met zijn eigenwijze kopje tussen de kerstbomen uit piept zag er erg mooi uit.

Jozef, Marie en de kribbe met het kindeke viel vooral op door de mooie vorm van de planken. Op deze manier kwam de nadruk er echt op te liggen.

Volgend jaar moeten we misschien nog een keer richting Brabant of Limburg gaan met de kerst en dan wat meer kerken en kerststallen bezoeken. Kerstmarkten zijn niet aan mij besteed maar zulke mooie stallen zijn indrukwekkend.

Ga jij wel eens naar een kerk? Heb je wel eens een kerststal gezien? Waar is volgens jou de mooiste kerststal te vinden?

Liefs Anita


Geen opmerkingen:

Een reactie posten