zondag 12 juli 2015

Herinneringen aan muziek. 1967

Ken je dat....je hoort een plaat en denkt direct terug aan een bepaalde gebeurtenis of tijd in je leven? Ik wel. Het overkomt me geregeld dat ik bv in de supermarkt loop en een nummer hoor wat me aan de hele andere tijd herinnerd.

Soms word ik daardoor vrolijk of juist een beetje stil. Het heeft meestal niet te maken met de tekst van het nummer. Want bijvoorbeeld Spaanse en Italiaanse nummers kan ik niet verstaan. Ik neem aan dat het te maken heeft met het moment waarop ik het nummer voor het eerst hoor of de tijd waarin het een hit was.

Nu kan het laatste bij dit nummer eigenlijk niet. Ik was toen dit nummer een hit was nauwelijks geboren. Dit nummer doet me denken aan de tijd dat mijn ouders nog een gaskachel hadden. Achter de kachel hadden wij een soort groene platte stenen. Qua vorm leken ze op leien, maar dan groen. De kachel stond achter het rechter boven raam.

Mijn moeder deed mij voor de kachel in bad. Er was toen nog geen centrale verwarming. Meestal hadden de mensen nog een kolen kachel of gaskachel.

Achter het linker boven raam ben ik in het jaar dat " A whiter shade of pale" een hit was geboren. Dat was toen de slaapkamer van mijn ouder. Inmiddels is er enorm veel veranderd. Mijn ouders hebben al jaren geen winkel meer. Deze foto is gemaakt in 1988 toen mijn ouders het gereedschap uit de winkel in de uitverkoop hadden.
Dus als ik het nummer "Whiter shade of pale" hoor denk ik terug aan mijn prilste jeugd.
Heb jij ook herinneringen aan dit nummer?

Misschien is het leuk om naar de lijst van nummer 1-hits in de Nederlandse Top 40 te kijken om te zien of ik elk jaar een herinnering heb aan een hit. Wordt vervolgd.

Liefs,

Anita

2 opmerkingen:

 1. Anita, wil je op de poppenclub laten weten dat mijn computer is gecrasht. Ik weet nu de gegevens niet meer.
  Kan jij mij de naam weer sturen want ik ben alles kwijt dan probeer ik via een andere computer er weer op te komen. Groetjes, Jeanet Hagenaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk zal ik dat doen. http://poppenpraat.clubs.nl is de site. Ik zal het meteen even doorgeven. Succes met het herstel van je pc.

   Verwijderen