woensdag 23 december 2015

Vroeger

Tjsaa wat gaat de tijd snel. Voor je het in de gaten hebt is er weet een jaar voorbij. 
 
Laatst kwam ik op het Internet deze foto's tegen.  Allemaal spullen die in mijn jeugd heel gewoon waren maar wat nu niet of nauwelijks meer gebruikt word. 
 
De raketten waar je een soort rood dopje op moest drukken, omhoog gooien en dan als het de grond raakte gaf het en plofje.  Ik zeg bewust plofje want in deze tijd heet het geluid al lang geen knal meer.
 
De "RAAK" fles met priklimonade. Daar had je een speciale flesopener bij nodig.  Want de dop zat er zo strak op dat hij bijna niet open te krijgen was.  Kon je de opener nu niet vinden dan kon je er altijd nog voor kiezen om de dop onder de hete kraan te houden.  Dan ging het al iets makkelijker.
 
Tsja en dan de telefoon. Heel wat anders dan de mobieltjes van tegenwoordig. Vroeger was het niet gewoon dat je dag en nacht overal bereikbaar was. Je had een vaste telefoon . Als je vroeger bij een vriendje wilde blijven eten dan moest je aan zijn /haar ouders vragen of je even naar huis mocht bellen. Je ouders vroegen zich niet af waar je was, logischerwijs was je bij DAT vriendje. App'en en sms'en bestonden allemaal nog niet.
 
Waar blijft de tijd?
 
Liefs,
 
Anita.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten