maandag 28 november 2016

Plaats een foto van je vader

De uitdaging van vandaag is een foto te plaatsen van mijn vader. Nu zijn er vele professionele foto`s van hem. Hij heeft behoorlijk vaak in kranten en tijdschriften gestaan, maar eigenlijk geeft deze foto beter weer wie hij werkelijk is.
Mijn vader is een man met GOUDEN handen. Wat zijn ogen zien maken zijn handen. Hij verzameld van allerlei materialen. En als hij dan voldoende heeft dan verbouwd hij weer een stukje van zijn tuin. Nooit voor zijn eigen belang maar altijd voor de dieren. Op deze foto zie je hem op zijn 77 jarige leeftijd weer een andere kas bouwen. In de herfstvakantie zijn we er mee begonnen. Spanten lassen, lichtdoorlatende dakplaten die hij nog had liggen erop, van tweedehands schuifpuien hebben we de muren gemaakt zodat de dieren lekker veel daglicht hebben. Op de grond zie je ook een schuifpui liggen met slangen eraan. Deze slangen zijn voor luchtdruk. Met een druk op de knop gaat het raam open en kunnen de dieren naar buiten. Natuurlijk ziet het er allemaal niet zo gelikt uit als dat je het met nieuwe materialen zou bouwen maar dan man vind het heerlijk om het op deze manier te doen. Regelmatig zeg ik tegen hem dat hij gezien zijn leeftijd er nu maar eens mee moet stoppen. Maar het woord stoppen komt in zijn woordenboek niet voor.
Ik heb besloten om er niet meer van te zeggen en hem lekker te laten rommelen. Want als hij stil komt te zitten gaat het niet goed met hem.

Gelukkig lijk ik een beetje op hem. Alleen hij is het op het gebied van bouwen en ik meer op het knutsel gebied. Geef mijn materialen en ik verzin er een leuke knutsel mee. Of dat nu voor kinderen is of voor mezelf, het maakt mij niet uit.

Weer een uitdaging volbracht, op naar de volgende.
Vinden jullie het nog steeds leuk om deze uitdagingen te lezen? Laat dan eens een reactie achter in het onderstaande tekst vak.

Liefs,

Anita.

2 opmerkingen:

 1. iedere keer weer leuk welke foto uitdaging je hebt. De verhaaltjes erbij zijn vaak leuk om te lezen.
  groetjes van een bloglezeres.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zal mijn best blijven doen, maar het wordt wel steeds moeilijker om niet dezelfde foto`s te gebruiken of dezelfde uitdaging. Lieve bloglezer heb jij nog een paar leuke uitdagingen? Laat het me dan AUB weten.
  Liefs,

  Anita

  BeantwoordenVerwijderen