donderdag 16 juli 2015

herinneringen aan muziek 1978

De lijst van nummer 1-hits in de Nederlandse Top 40 in 1978 laat zien dat Scott Fitzgerald & Yvonne Keeley een hit hadden met "If I had words".  Dat moet dan het jaar zijn dat mijn vroegere buren zijn getrouwd. Zij trouwde namelijk in de kerk en daar was ik tot die tijd nog nooit geweest. Nog altijd moet ik aan die buren denken als ik het nummer hoor. Ik zie hen nog de kerk in komen lopen. Inmiddels zijn ze al weer vele jaren gescheiden en heb ik weinig contact meer met hen. Zij woont al lang niet meer in de buurt en hem zie ik af en toe voorbij komen met de auto als ik bij mijn ouders ben.


In hetzelfde jaar had Boney M een hit met het nummer "Rivers of Babylon". Ook daar heb ik herinneringen aan. Mijn vader zei wel eens gekscherend dat het net een aap was. En apen hadden wij in die tijd al. Dat mijn vader dat zei kwam vooral door de manier waarop de man zich bewoog. En niet te vergeten die enorme bos haar die hij had. Het was een opvallende verschijning.

Leuk die herinneringen die zomaar boven komen met het bekijken van een hitlijst. Ik neem aan dat hoe korter het geleden is hoe meer herinneringen ik heb. Wordt vervolgd.

Liefs,

Anita

Geen opmerkingen:

Een reactie posten